Valmistusvinkkejä

Mikäli olet tottumaton pata-ainesten käyttäjä, tässä on pari vinkkiä, josta voi olla apua tai jonka avulla saat annoksiin vaihtelua.

Pata-aineksia voi tuunata ja maustaa monella tavalla. Yleisin tapa on käyttää mausteita tai yrttejä. Yrtit kannattaa lisätä vasta keiton loppupuolella, jolloin niiden maku säilyy voimakkaampana.

Tuotteemme on valmistettu ensisijaisesti perheruoaksi, jolloin niissä ei ole kovin tulisia mausteita. Tulisen ruoan ystävillä on useimmiten kotonaan tottumustensa mukaisia mausteita. Perheissä ruoan voi annostella ensin lapsille ja sen jälkeen maustaa oman makutottumuksensa mukaisesti esimerkiksi cayennepippurilla tai mahdollisesti tuoreella chilillä.

Gratinoimalla esikeitetyn padan uunissa juustokuorrutteella saa pataan aivan uuden ulottuvuuden.

Käytettäessä broilerin fileesuikaleita, kannattaa ne pyöräyttää pannun kautta niin että ne ovat lähes kypsiä ja lisätä ne pataan aivan lopussa. Broilerin paistisuikaleet saattavat tarvita hieman pidemmän kypsennyksen kuten myös lihasuikaleet.

Käytettäessä pata-aineksia retkieväänä ja olosuhteissa, missä ei ole kylmäsäilytys mahdollisuutta, voi käyttää erilaisia soija valmisteita.

Pata-ainekset sopivat myös täytteeksi ohukaisiin tai wrapp annoksiin. Silloin kannattaa pata valmistaa hieman sakeammaksi. Kannattaa muistaa, että pata sakenee vielä jäähtyessään.

Lisäämällä vettä tai muuta lientä sekä mahdollisesti erilaisia kasviksia, saa aikaiseksi moninaisia keittovaihtoehtoja.

 

Puolikkaan annoksen valmistaminen

Tee reikä pussin kulmaan ja pullista pussi puhaltamalla. Paina sormilla kulma umpeen ja ravista pussia, niin että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Avaa pussi ja jaa ainekset kahteen astiaan, esim. juomalasiin.

Valmista puoliannos puolittamalla veden ja lihan määrä.

Toisen astian seoksen voit kaataa takaisin pussiin. Poista pussista ylimääräinen ilma ja sulje pussi esim. teipillä. Tuote säilyy hyvänä 2-3 viikkoa, jolloin voit valmistaa toisen puolikkaan.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin