Pata à la Havaiji

Valmista perusseosta ilman lihaa 9 dl = n. 4 annosta.

Valmistus

Ruskista kevyesti 300- 400g naudan jauhelihaa (10%) paistokasarissa. Lisää 7 dl dl vettä ja pussin sisältö. Sekoita kunnes seos alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna ruoan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemesta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinlihasuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata-ainekset joukkoon. Käyttäessäsi makkaraa tai kypsää broileria, lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Piristykseksi ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai korianteria. Makua voit muunnella lisäämällä esim. yrttejä, hedelmiä, paprikaa, valkosipulia tai tulisia mausteita kuten chiliä. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset tuoresalaatit. Lihan sijasta voit käyttää myös kasvisproteiinivalmisteita.

Ohjeen mukaan valmistetun padan suolapitoisuus on 0,85% (300 g jauhelihaa)

Ainesosat: riisi (58%, EU), kasvikset ja hedelmät (26%) [sipuli, paprika, ananas (säilöntäaine E 220), papaija (säilöntäaine E 220), herne, tomaatti, omena, maissi, kookoshiutale, sitruunajauhe), suola, perunatärkkelys, palmurasva, mausteet (mm. valkosipuli, curry (sinappijauhe), inkivääri, cayennepippuri), hiivauute, soijaproteiinihydrolysatti, sokeri, happamuudensäätöaine (E 330).

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin