Talonpojanpata

Valmista perusseosta ilman lihaa 8 dl = n. 4 annosta

Valmistusohje

Ruskista kevyesti 400 g jauhelihaa (10%) padassa. Lisää 8 dl vettä ja pussin sisältö. Älä lisää suolaa. Sekoita kunnes seos alkaa kiehua. Keitä n. 15-20 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Anna pataruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemasta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinsuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata- ainekset joukkoon. Käyttäessäsi broileria tai muuta kypsää lihaa, lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Makua voi muunnella lisäämällä esim. yrttejä tai sieniä. Lihan asemasta voit käyttää myös kasviproteiinivalmisteita.

Aineosat: Täysjyvä ohra (55%), kasvikset (30%) (tomaatti, sipuli, paprika, porkkana, palsternakka, selleri, purjo, persilja), jodioitu suola, sokeri, perunatärkkelys, palmurasva, soijakastikejauhe (vehnä),    hiivauute, proteiinihydrolysaatti (soija), kookoshiutale, mausteet (mm. valkosipuli, mustapippuri, korianteri, juustokumina, cayenne), happamuudensäätöaine (E 330).  Ohran alkuperämaa Suomi. 

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin