Talonpojanpata

Valmistusohje

Valmista perusseosta ilman lihaa 8 dl = n. 4 annosta

Näin teet pataruoan
1. Ruskista kevyesti 400 g jauhelihaa (10%) padassa.
2. Lisää 8 dl vettä ja pussin sisältö. Älä lisää suolaa.
Sekoita kunnes seos alkaa kiehua.
3. Keitä n. 15-20 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Anna pataruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemasta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinsuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata- ainekset joukkoon. Käyttäessäsi broileria tai muuta kypsää lihaa, lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Makua voi muunnella lisäämällä esim. yrttejä tai sieniä. Lihan asemasta voit käyttää myös kasviproteiinivalmisteita.

Ravintosisältö

100 g ohjeen mukaan valmistettuna, 400 g lihaa.

Energia                                    390 kJ / 93 kcal
Rasva                                       3,47 g
josta monityydyttynyttä       1,4 g
Hiilihydraatti                          7,9 g
josta sokereita                       1,98 g
Proteiini                                   7,5 g
Ravintokuitu                           1,2 g
Suola                                        0,7 g

 

 

Aineosat: Täysjyvä ohra (55%), kasvikset (30%) (tomaatti, sipuli, paprika, porkkana, palsternakka, selleri, purjo, persilja), suola, sokeri, perunatärkkelys, palmurasva, soijakastikejauhe (vehnä), hiivauute, proteiinihydrolysaatti (soija), kookoshiutale, mausteet (mm. valkosipuli, mustapippuri, korianteri, juustokumina, cayenne), happamuudensäätöaine (E 330).


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin