Pata à la Italia tumma

Valmista perusseosta ilman lihaa 9 dl = n. 4 annosta.

Valmistusitalia

Ruskista 300-400 g naudan jauhelihaa (10 %) paistokasarissa. Lisää 7 dl vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon pussin sisältö. Keitä miedolla lämmöllä n. 10-12 min välillä sekoittaen. Anna ruoan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemasta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinlihasuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata-ainekset joukkoon. Käyttäessäsi makkaraa tai kypsää broileria lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Piristeeksi ripottele pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua persiljaa. Makua voit muunnella lisäämällä esim. yrttejä, paprikaa tai valkosipulia. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset tuoresalaatit. Lihan sijasta voit käyttää myös kasvisproteiinivalmisteita.

Ohjeen mukaan valmistetun padan suolapitoisuus on 0,8% (300 g jauhelihaa).

Ainesosat: Spagetti (61%: tumma durum- (ei EU) ja tumma vehnäjauho (EU)), kasvikset (28%: tomaatti, sipuli, herne, paprika), jodioitu suola, perunatärkkelys, palmurasva, hiivauute, soijaproteiinihydrolysaatti, mausteet (mm. valkosipuli, maustepippuri, mustapippuri), oregano, basilika.

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin