Pata à la Italia tumma

Valmistusohjeitalia

Valmista perusseosta ilman lihaa 9 dl = n. 4 annosta.

Näin teet pataruoan
1. Ruskista kevyesti 300-400 g jauhelihaa padassa.
2. Lisää 8 dl vettä ja pussin sisältö. Älä lisää suolaa. Sekoita kunnes seos alkaa kiehua.
3. Keitä n. 20-25min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Anna pataruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemasta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinlihasuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata-ainekset joukkoon. Käyttäessäsi makkaraa tai kypsää broileria lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Piristeeksi ripottele pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua persiljaa. Makua voit muunnella lisäämällä esim. yrttejä, paprikaa tai valkosipulia. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset tuoresalaatit.

Ohjeen mukaan valmistetun padan suolapitoisuus on 0,8% (300 g jauhelihaa).

Ravintosisältö

100 g:ssa ohjeen mukaan valmistettuna (300g paistijauhelihaa)
Energiaa                              385 KJ/92 kcal
Proteiinia                                      6,8 g
Hiilihydraattia                             8,4 g
josta sokereita                             2,2 g
laktoosia                                       0 g
Palmurasvaa                                3,1 g
josta tyydyttynyttä                      1,1 g
Ravintokuitua                              1,0 g
Suolaa                                           0,8 g

 

Ainesosat: tumma minispagetti (61%: tumma durum- ja tumma vehnäjauho), kasvikset (28%: tomaatti, sipuli, herne, paprika), suola, perunatärkkelys, palmurasva, hiivauute, soijaproteiinihydrolysaatti, mausteet (mm. valkosipuli, mauste- ja mustapippuri), oregano, basilika.

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin