Historia

Santerfood Oy:n perustivat vuonna 1987 keittiömestari Seppo Santanen ja dipl.insinööri Urpo Teräspuro.

Heillä oli vankka kokemus elintarviketeollisuuden tuotekehittelystä, tuotannosta ja sen kehittämisestä. Pata-ainekset oli lanseerattu Suomen markkinoille 70-luvun loppupuolella lähinnä iltapalatuotteiksi.

Santerfood Oy:n toiminnan ideana oli tehdä SANTER pata-aineksista ateriaratkaisu, mikä soveltuisi koko perheelle ja helpottaisi ruoan valmistamista päivän kiireissä. Siksi SANTER pata-aineksien makuprofiili on vähemmän tulinen.  Perheen vanhemmat, jotka pitävät tulisesta mausta, voivat annostella ensiksi lapsilleen ja maustaa ruoan sen jälkeen omien tottumustensa mukaan.

Santerfood ei käytä tuotteissaan aromeja korvaamaan luontaisia aineita kuten tomaattia tai paprikaa. Esimerkiksi Pata a la Italia sisältää runsaasti tomaatti jauhetta, minkä sisältämä lykopeeni luokitellaan vahvaksi antioksidantiksi. Käyttämällä tomaattiaromia ja halvempaa ainesosaa, voidaan jäljitellä tomaattisosetta lisäämällä happoa ja sokeria, mutta silloin jäävät tomaatin terveydelle hyödylliset vaikutukset minimiin.

Santerfoodin käyttämät raaka-aineet ovat pääsääntöisesti lämpökäsiteltyjä, myös yrtit ovat höyrypastöroituja. Hedelmien väriä ja säilyvyyttä on parannettu vähäisellä rikkidioksidi käsittelyllä, mikä vaikutus haihtuu tuotetta keitettäessä.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin