Talonpojanpata

Valmista perusseosta ilman lihaa 8 dl = n. 4 annosta

Valmistusohje

Ruskista kevyesti 400 g jauhelihaa (10%) padassa. Lisää 8 dl vettä ja pussin sisältö. Älä lisää suolaa. Sekoita kunnes seos alkaa kiehua. Keitä n. 15-20 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Anna pataruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jauhelihan asemasta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinsuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata- ainekset joukkoon. Käyttäessäsi broileria tai muuta kypsää lihaa, lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Makua voi muunnella lisäämällä esim. yrttejä tai sieniä. Lihan asemasta voit käyttää myös kasviproteiinivalmisteita.

Ohjeen mukaan valmistetun padan suolapitoisuus on 0,85% (300 g jauhelihaa).

Aineosat: Täysjyvä ohra (55%), kasvikset (30%) (tomaatti, sipuli, paprika, porkkana, palsternakka, selleri, purjo, persilja), jodioitu suola, sokeri, perunatärkkelys, palmurasva, soijakastikejauhe (vehnä),    hiivauute, proteiinihydrolysaatti (soija), kookoshiutale, mausteet (mm. valkosipuli, mustapippuri, korianteri, juustokumina, cayenne), happamuudensäätöaine (E 330).  Ohran alkuperämaa Suomi. 

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin