Pata à la Mexico

Valmista perusseosta ilman lihaa 9 dl = n. 4 annosta.

Valmistus 

Ruskista kevyesti 300 – 400 g naudan jauhelihaa (10%) paistokasarissa. Lisää 8 dl vettä ja pussin sisältö. Sekoita kunnes seos alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna ruoan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. 

Jauhelihan asemesta voit käyttää naudan-, porsaan- tai broilerinlihasuikaleita. Ruskista suikaleet kevyesti ja kypsennä niitä hetki vedessä ennen kuin lisäät pata-ainekset joukkoon. Käyttäessäsi makkaraa tai kypsää broileria, lisää ne pataan vasta kypsennyksen loppupuolella. Makua voit muunnella lisäämällä esim. yrttejä, paprikaa, valkosipulia tai tulisia mausteita kuten cayennepippuria. Voit myös lisätä tomaatteja ja herkkusieniä. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset tuoresalaatit. Lihan sijasta voit käyttää myös kasvisproteiinivalmisteita. 

Ohjeen mukaan valmistetun padan suolapitoisuus on 0,8% (300 g jauhelihaa).

Ainesosat: Riisi (60%, EU), kasvikset (24%)(ruskea papu, tomaatti, sipuli, paprika, porkkana), suola, perunatärkkelys, palmurasva, vehnäjauho, sokeri, hiivauute, soijaproteiinihydrolysaatti, mausteet  mm. valkosipuli, curry (sinappijauhe), oregano, cayennepippuri, elintarvikeväri (E 150a). 

Säilytys: kuivassa, mielellään viileässä.
Parasta ennen päiväys pussin yläosassa.


FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin